dilluns, 22 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Preocupa el risc d’incendis forestals

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Les actuals circumstàncies meteorològiques han incrementat el risc d’incendis forestals. El litoral i prelitoral de Barcelona, juntament amb Girona, són les zones on hi ha més risc a causa de la presència d’un gran nombre d’urbanitzacions envoltades de bosc. Per aquest motiu, des de Protecció Civil de la Generalitat s’assenyala que s’ha fet necessari intensificar les mesures de precaució. El Maresme forma part de la desena de comarques catalanes amb més risc d’incendi.

En roda de premsa, el conseller d’Interior, Jordi Jané, ha destacat que des del Govern s’han intensificat tots els esforços en coordinar i desplegar els efectius de tots els cossos de seguretat i d’emergència, però també ha reclamat “la màxima col·laboració de la ciutadania per evitar situacions negligents”. En aquest sentit, Jané ha insistit en què seran “molt exigents” davant les actituds incíviques o negligents, i ha explicat que en els propers dies es posarà en contacte amb la fiscalia i les autoritats judicials “per anar junts i incidir en l’àmbit penal i aconseguir l’efecte dissuasori”.

Per altra banda, el conseller ha explicat que les actuals circumstàncies meteorològiques són molt adverses, especialment en zones densament poblades i en situació de risc per la manca de pluges a la primavera. Davant d’aquesta situació ha posat de manifest que “ens fa patir que es produeixin incendis forestals en zones poblades i amb urbanitzacions envoltades de bosc per això cal conscienciar la gent que viu en entorns forestals la necessitat de la prevenció”. El conseller també ha explicat que hi ha un altre risc afegit que és el de la simultaneïtat d’incendis.

Per altra banda, Protecció Civil manté fase d’Alerta del Pla Procicat per Onada de Calor degut a que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que l’episodi de temperatures extremes arreu del territori es pot allargar almenys fins aquest dimecres.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per