dilluns, 27 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Recurs ERC Arenys Munt per recuperar regidor

Resultats el 24M | Font: CCM

Resultats el 24M | Font: CCM

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha interposat aquest dimecres, al matí, un recurs contenciós electoral davant la Sala Contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la proclamació d’electes a Arenys de Munt. El recurs dels republicans defensa els resultats electorals amb què es va tancar la nit electoral, en el qual s’atorgaven 6 regidors a la candidatura d’ERC i cap regidor a la candidatura del Partit Popular (PP).

A finals de maig, la Junta Electoral va donar la raó a una impugnació presentada pel PP, i va validar un vot declarat nul en les passades eleccions municipals a Arenys de Munt. Amb aquesta decisió els populars passaven a tenir un representant al consistori arenyenc, el seu candidat Ramon Planas.

Segons ERC, el vot que ara s’ha donat com a vàlid va ser declarat nul a la Mesa 02.002 B perquè contenia un element aliè al procés electoral. Segons va informar Ràdio Arenys, a l’interior del sobre hauria aparegut una fotografia del president espanyol Mariano Rajoy.

Regidors el 24M

Regidors el 24M

El recurs dels republicans assenyala que, segons la normativa del Règim Electoral General, la Junta Electoral Central ha estat “molt clara” quan dins del sobre de votació, a més de la papereta hi ha altres elements, el vot és declarat nul de ple dret.

En aquest cas, a més, ERC subratlla a més que tot i donant com a vàlid aquest vot que afavoreix al PP, hi ha un empat de quocients entre els resultats dels dos partits. Aplicant la Llei d’Hondt, els republicans consideren que comptabilitzant sense decimals, perquè no es pot comptar mig vot, el regidor s’hauria d’adjudicar a la llista més votada. El 24M, el recompte de vots a Arenys de Munt es va tancar amb 1.335 vots per a ERC i 222 per al PP.

Per últim, Esquerra ha manifestat que espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estimi el recurs, declari nul·la la proclamació de regidors d’Arenys de Munt feta per la Junta Electoral de Zona, i es proclami regidora a la sisena candidata de la llista republicana, Maria Daumal.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per