kamagra bulk order generic cialis online paypal buy altace canada prednisone 20mg buy online cheaper than cymbalta
dissabte, 21 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

S’activa el nivell 2 del Pla Alfa pel risc d’incendis

Foto: Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona

Foto: Òscar Ferrer | Diputació de Barcelona

Aquest divendres 26 de juny s’ha activat el nivell 2 del Pla Alfa de vigilància i prevenció d’incendis forestals als parcs del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montnegre i el Corredor, Serralada de Marina i Serralada Litoral.

Aquest nivell d’alerta, que en aquest cas afecta a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha estat activat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat a causa de les condicions meteorològiques, i afecta les comarques del Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i la Selva

.

.

El nivell 2 d’alerta comporta l’activació de dispositius especials en el conjunt de territoris de la Xarxa de Parcs, amb tasques de control en terrenys forestals, control de llocs d’especial risc, així com de regularització de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades. El manteniment d’aquest nivell per risc d’incendis forestals vindrà determinat per la previsió meteorològica dels propers dies, ja que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són l’eina de referència per a la confecció del mapa de risc d’incendi forestal.

Pla Alfa

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori. En el cas concret dels espais inclosos dins la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, la mesura suposa la disposició del personal adscrit a cada parc en dedicar el seu treball a tasques específiques de vigilància i prevenció d’incendis. L’activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi de risc, que en funció de les situacions de perill es gradua en una escala de quatre nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per