dilluns, 10 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Templarios, nazis y objetos sagrados’

Portada del llibre

Portada del llibre

Si ets dels que no creuen ni en els seus propis pensaments, que dubten de tot el que veuen, els hi expliquen o viuen; si ets dels que els menja el misteri, la Història i el no saber: aquest és el teu llibre. Lorenzo Fernández Bueno ofereix de forma magistral un recorregut per la Història on allò incert supera al que tenim per vertader, perquè vertader, i més després de llegir aquest llibre, no n’hi ha res.

El Bastó de Comandament, l’Arca de l’Aliança, la Taula de Salomó o el Sant Grial són alguns dels objectes sagrats que s’investiguen al detall dins aquest llibre i on s’explica, a més del seu origen i història, la voluntat de tants, en especial del grup comandat per un boig anomenat Adolf Hitler, de fer-se amb ells i el seu poder. Una investigació sempre portada a terme des de l’experiència del propi autor al camp. Trobem tot tipus de detalls, amb forma de diari de viatge, on Fernández Bueno parla amb especialistes i experts de cadascun dels temes per donar totes les possibles perspectives sobre les diferents varietats tractades. I és que aquest és un dels principals aspectes a destacar del llibre, el fet de no decantar-se mai per cap apreciació subjectiva a l’hora de narrar els estudis i experiències més que el de sempre estar del costat del dubte. Fernández Bueno és un d’aquells investigadors que prefereixen la recerca al trobament, que viuen del misteri i no de la resolució d’aquest, tal i com succeeix a la vida mateixa: o no és més important el viatge que el destí?

I aquí, de viatge, trobem molt camí. Arribant a èpoques inimaginables anteriors a Crist, observant civilitzacions aixecades i organitzades en segles impossibles, passejant per la confusa Atlàntida, vivint la crucifixió (?) de Crist o seguint el rastre del Sant Sudari. Tot això barrejat amb l’aura de misteri que tan bé sap explotar Lorenzo Fernández Bueno, deixant sempre amb ganes de saber més, amb la obligació de ficar-se a Internet per buscar informació addicional. Fernández Bueno sap introduir com pocs al lector la llavor del misteri, aquella que quan és dins d’un ja l’acompanya al llarg de la seva vida.

En definitiva, un llibre d’obligada lectura per tot aquell desitjós de secrets guardats al llarg de la Història, del coneixement de les distintes cares que pot tenir allò que anomenem veritat. Perquè, com hem comentat, no hi ha una sola veritat si és que realment existeix. I és aquí on resideix la gràcia, en ser suficientment intel·ligents i honestos com per saber obrir-se a totes, acceptar-les, estudiar-les, comprendre-les i, a partir d’aquell moment, decidir, o no; però mai voler imposar. Perquè, com defensa Joseph Campbell: «quan la poesia del mite és interpretada com biografia, història o ciència, mor».

Víctor González | @libresdelectura

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per