divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un crèdit renovarà l’enllumenat de Llavaneres

.

.

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) ha concedit un crèdit a 10 anys per un import de 623.000 euros a l’Ajuntament de Llavaneres. Aquest crèdit compta amb suport dels fons europeus Feder. Segons informa el consistori, aquests diners s’invertiran íntegrament en la substitució de l’enllumenat públic per aconseguir un 62% d’estalvi en el consum elèctric.

El consistori llavanerenc va fer la sol·licitud el passat mes de maig i, ara, s’acaba de rebre la confirmació d’aquest crèdit, que compta a més amb dos anys de carència i interès zero. Un cop es disposi dels diners, es posarà en marxa el procés de licitació de les obres del projecte de renovació de l’enllumenat públic. La junta de govern va acceptar dimarts passat el crèdit i, ara, s’activarà el procediment per poder rebre els diners.

La previsió de l’ajuntament és que les actuacions es duguin a terme durant el segon semestre del 2016 i que durin entre tres o quatre mesos. El projecte, que es tirarà endavant en un total de 28 carrers del municipi, inclou la substitució d’un miler dels actuals punts de llum per leds de baix consum, i l’adequació de quadres i línies elèctriques de diferents zones del municipi. Segons explica el regidor d’Urbanisme, Josep Ruiz, “només per començar amb l’estalvi energètic que aconseguirem podrem pagar les dues primeres quotes del crèdit”.

Imatge: Street View

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per