cialis online sverige buy zyprexa cheap best website to buy nolvadex buy cheap neurontin generic finasteride online
dimarts, 17 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Un curt permet explicar grans històries’

El Mateu Ciurana té una llarga trajectòria dedicat a la professió radiofònica. La revolució digital li ha permès rodar cinema de qualitat professional a baix cost i, des de l’any 2013, s’ha endinsat de ple en aquest món. Bernadeta, el seu últim curt protagonitzat per la Casandra Lungu i el Xavier Sardà, s’estrenarà el diumenge 18 d’octubre del 2015, a les 12 h., al Teatre Cinema de Caldes de Malavella.

.

.

Mateu, quan va començar la teva trajectòria en el món del cinema?
Vaig començar amb Llàtzer (2013): protagonitzat per Martí Peraferrer i Mariona Ginès; després va venir Diògenes, el gos (2014): protagonitzat pel cantant Gerard Quintana, i l’hivern passat vaig participar en un concurs de curts en 24 hores a la MACCA de Cassà de la Selva amb Testament, que va resultar premiat. Bernadeta, el curt que estrenem ara, és el quart que he fet en tres anys.

Tu mateix ets el productor, el director i el guionista?
Sí. La Mireia Lluch Bramón m’acompanya en la producció, però jo escric i dirigeixo els projectes. Tinc la sort d’anar creant un equip de rodatge estable.

.

.

T’has plantejat en algun moment fer un curt a partir d’un relat escrit per una altra persona?
Com t’he comentat sóc un realitzador que tira endavant els seus propis projectes. Ara bé, he constituït la productora Veinalia Produccions, SLU. Això vol dir que, no descarto impulsar algun projecte com a productor que no sigui personal, per això, més endavant podria arribar a muntar alguna cosa amb guions d’altres.

Bernadeta, què ens explica?
El curt parteix de la perplexitat que causa en un capellà d’idees avançades, l’arribada a una parròquia per trobar-se a una jove beata i mística a la que la gent del poble ha batejat com “la Bernadeta”. És la meva primera incursió en el drama en sentit estricte.

Què descobrirem en els teus curts?
M’agrada dir que el meu objectiu és explicar una història que valgui la pena ser vista. Es veu que els meus curts estan carregats de temes, però jo parteixo sempre d’una història que em dóna la mirada crítica i les reflexions. Bernadeta, concretament, ens parla de com algunes persones viuen en silenci les seves misèries i de com, al nostre voltant, hi tenim la maldat i, per sort, també la bondat.

Explica’ns el teu procés de micromecenatge.
Si no hi ha diners, no hi ha cine, ni hi ha gaire res. Jo finanço els meus curts amb micromecenatge. En el primer vaig fer un Verkami. En els altres dos ho he fet amb mitjans propis: campanya en la meva xarxa social, un compte corrent, molts correus electrònics i missatges de Facebook. Així recullo els diners necessaris per a la producció.

.

.

Què tenen els curts que no tenen les pel·lícules de llarga durada?
El curt permet explicar grans històries. El que és una pena és que els cinemes no els programin com es feia anys enrere i que la nostra televisió pública no els emeti, per exemple al Canal 33.

Tens altres projectes en marxa?
M’he proposat fer un curt cada any. Preparar per primavera, rodar a l’estiu… i estrenar per la tardor. Sempre vaig cavil·lant noves històries. Ara, passat l’estrena, hauré de posar en marxa el cap per veure què fem l’any vinent.

Moltes Felicitats i moltes gràcies!

Entrevista: Susanna Tortosa i Tudela | Fotos: Laia Font

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per