diumenge, 20 de gener de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CSQP reclama solucions al ‘col·lapse’ a Urgències

Marta Ribas | CSQP

Marta Ribas | CSQP

La diputada al Parlament de Catalunya Si que es Pot (CSQP) Marta Ribas va presentar dilluns a la Mesa del Parlament una bateria de preguntes per aclarir i donar solució a la situació que, segons denuncia, està patint l’Hospital de Calella. Segons CSQP, en els darrers temps hi ha denúncies “continues” per part del personal i dels usuaris de l’Hospital de Calella sobre “la precarització” del servei mèdic. També asseguren que les retallades i la privatització de la Sanitat provoca en el centre calellenc “un continu col·lapse en el servei d’urgències hospitalàries, on s’han d’atendre als malalts en cadires o en llits als passadissos del centre”.

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Precisament, sobre la situació dels serveis d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume de Calella i de l’Hospital Comarcal de Blanes, la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va enviar a mitjans d’aquest mateix mes un comunicat manifestant que els canvis de temperatura “com es preveia” estan donant un increment d’activitat en els esmentats serveis d’Urgències. Davant aquesta situació, informen que hi ha planificat un Pla de Contingència que preveu la incorporació progressiva de més professionals i més recursos en els serveis d’Urgències, l’increment de la polivalència en els llits d’hospitalització, el desenvolupament temporal de més places d’hospitalització a domicili i la utilització de manera més àgils de llits dels centres sociosanitaris “si fos necessari”.

Per altra banda, la corporació també recorda a la població la disponibilitat dels equips d’atenció primària de salut en el territori “per orientar i resoldre determinades patologies, les mesures de prevenció que es poden realitzar en el domicili, el necessari control periòdic d’aquells pacients que pateixen malalties cròniques respiratòries sense necessitat d’espera una descompensació i la disponibilitat de realitzar consultes i resoldre dubtes mitjançant el telèfon de 061-CatSalut respon“.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per