dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dos cementiris maresmencs participen en un concurs estatal

Foto: Cementiri de Mataró

Foto: Cementiri de Mataró

Els cementiris de Mataró i del Masnou participen en la tercera edició d’un concurs de caire estatal organitzat per la revista Adiós Cultural. El primer d’ells intervé en la categoria de Millor Cementiri, mentre que el segon en la de Millor Monument Arquitectònic. La resta de categories participants són els de Millor Història i Millor Iniciativa Medioambiental.

L’Ajuntament de Mataró va construir l’any 1992 un nou cementiri amb el nom de la seva ubicació, ‘Torrent de les Valls’. Es tracta d’un instal·lació moderna municipal, integrada en l’entorn i respectuosa amb el medi ambient. El cementiri disposa de 4.070 unitats d’enterrament i d’una planta incineradora amb dos forns crematoris.

Per la seva banda, el Cementiri Municipal del Masnou és un autèntic museu a l’aire lliure. A través de la seva visita es pot contemplar la Creu de Terme de 1.500, recentment restaurada; obres d’art dissenyades i esculpides per artistes de renom internacional com ara Frederic Marès, Rafael Atché, Josep Llimona o Josep Maria Subirachs; i panteons projectats per destacats arquitectes modernistes.

Les votacions es poden fer a través de la pàgina web de la revista organitzadora.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per