buy propecia over the counter retin a cream paypal buy retin a micro 1 online order bactroban cream online diflucan ordering online
dimarts, 25 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Govern de Pineda proposa baixar l’IBI un 15%

Foto: D.M.

Foto: D.M.

El Govern de Pineda de Mar (PSC i CiU) ha presentat aquesta setmana el Pressupost General Municipal per a l’exercici 2017, que es debatrà al Ple del consistori aquest dijous, amb un import total de 28,4 milions d’euros. Segons informen des del Govern pinedenc, l’exercici 2017 té com a objectius principals: mantenir l’equilibri econòmic dels serveis, augmentar la despesa social -tot i baixar un 15% l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) els dos darrers anys, reduir l’endeutament municipal i disminuir la pressió fiscal.

Des del govern municipal assenyalen que el pressupost del 2017 aposta pel Desenvolupament Econòmic, la intervenció urbanística bàsica que millori la qualitat de vida als barris, la Protecció Social i l’Educació. Entre les mesures concretes s’incorpora una ajuda pel menjador escolar de les famílies. En matèria educativa s’iniciarà el disseny d’un programa específic per millorar l’èxit escolar i, també, es continuarà apostant per la Seguretat Pública. Per altra banda, el pressupost preveu complir els criteris d’estabilitat establerts per la normativa estatal, amb una notable reducció de l’indicador d’endeutament. Concretament, l’objectiu és reduir l’endeutament municipal fins al 35,26%.

En relació al Pla d’Inversions per a l’exercici 2017, es preveu una inversió global de 682.302 euros amb càrrec al Pressupost municipal per dur a terme un total de 14 actuacions a la via pública, en equipaments i serveis. Entre les inversions previstes, que també es finançaran amb el romanent de l’exercici 2016, hi ha la remodelació de la Plaça de les Mèlies, la remodelació de la Biblioteca de Poblenou i la finalització de la nova Oficina de Turisme. També s’ha pressupost la redacció del projecte de la Plaça de la Pubilla i Plaça de l’Estació, la remodelació de la Plaça de les Creus i el tancament perimetral de la pista poliesportiva del barri del Carme.

Resum del pressupost de 2017

Pressupost total: 28.436.558,47 euros.
Reducció de la taxa d’endeutament municipal del 99% (2007) fins al 35,26% (prevista 2017).
Educació: 9% del total de la despesa municipal.
Seguretat Ciutadana, (Policia + Mobilitat): 12% del total de la despesa municipal
Atenció social i habitatge: 8% del total de la despesa municipal.
Desenvolupament Econòmic: +25 % per a l’exercici 2017.
Cultura: +12% per a l’exercici 2016.
Pressupostos participatius als barris: 52% per a l’exercici 2017 (420.000 €)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per