El sector preveu mantenir la xifra de vendes de roses per Sant Jordi | Diari Maresme cialis vendita online nolvadex purchase clomid online in south africa cheap toprol xl buy yasmin birth control
dimecres, 23 de gener de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El sector preveu mantenir la xifra de vendes de roses per Sant Jordi

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Els floricultors i majoristes del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya asseguren que l’objectiu per al proper Sant Jordi és mantenir la distribució d’entre 6 i 7 milions de roses. Un altre dels seus objectius és fomentar una cultura de la rosa més enllà d’un dia puntual, com ja es fa amb el sector editorial i la venda de llibres.

Així, el sector preveu un volum de venda de roses similar a l’assolit l’any passat, tot i que a priori, el fet que enguany la diada escau un dissabte, el consum podria afluixar una mica. Malgrat això, els productors han detectat encàrrecs d’empreses i col·lectius que avançaran l’obsequi de la rosa de Sant Jordi a la vigília, el divendres 22. Un bon auguri que satisfà tant als professionals del Mercat com als floristes.

Un any més les roses conreades a Catalunya suposen tan sols el 10% del volum que es distribuirà per Sant Jordi, ja que l’alta demanda concentrada en un període de temps tan curt obliga als majoristes a adquirir roses provinents d’altres regions del món, segons informen fonts del sector. Així doncs, majoritàriament les roses que es subministren aquests dies provenen d’Equador i Colòmbia, que per les condicions de conreu en altiplà, són roses de gran presència, tiges llargues i capolls grossos, i força durabilitat. Després també hi ha varietats de roses originàries d’Holanda, i una petita part es porten del Sud d’Espanya o països com Kènia i Etiòpia. Com és habitual, les roses vermelles, amb un 80% de les vendes previstes, són sempre les més demandades.

Algunes dades:

Previsió vendes: Entre 6 i 7 milions unitats

Origen:
Local: 10%
Equador/Colòmbia: 60%
Holanda: 20%
Llevant i Sud d’Espanya: 5%
Altres: 5%

Varietats:
Freedom (Equador)
Red Naomi (Holanda)
Samurai (Catalunya)
Lovely Red (Catalunya)
Red Monarch (Catalunya)

Colors:
Vermella (80%) blanca, groga, rosada, taronja, blava tenyida, rainbow, blaugrana… i també tenyida negra.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per