dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenca una campanya contra la Festa al Cel

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Sota el lema ‘Festa al Cel? No, gràcies‘, una quarantena d’entitats, organitzacions polítiques i negocis de Mataró han fet públic el manifest ‘A Mataró no ens cal la Festa al cel‘. Amb aquesta iniciativa, els signants volen aconseguir l’adhesió de més col·lectius i empreses de la ciutat, amb l’objectiu que l’Ajuntament de Mataró no gasti més de mig milió d’euros en una festival aeri que al seu parer “no té cap justificació”.

Els signants del manifest consideren que les despeses “no quantifiquen el cost de molts dels serveis extraordinaris” que es fan durant la Festa al Cel. També consideren que aquests diners es podrien dedicar a altres partides “molt més urgents i necessàries, per a garantir la cohesió social“. A més, en relació al medi ambient, lamenten els sorolls i fums que comporta la festa. També reclamen que a Mataró “hi passin coses atractives”, perquè consideren que aquest esdeveniment no serveix per solucionar els problemes econòmics de la ciutat. Per últim assenyalen que la presència de militars i d’avions de guerra a Mataró “és àmpliament rebutjada per bona part de la ciutadania” i que es “contradiu amb els valors de la cultura de la pau“.

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Per tot això, els signants consideren que la Festa al Cel “no és una bona opció per a Mataró” i, per això, reclamen al consistori mataroní que deixi de promoure i organitzar-la, a més d’obrir “un debat ciutadà per repensar els espais i els esdeveniments que han de servir per projectar la ciutat de Mataró”.

1 comentari per a “Arrenca una campanya contra la Festa al Cel”

  1. […] maig una quarantena d’entitats, organitzacions polítiques i negocis de Mataró van impulsar una campanya contra la celebració de la Festa la Cel amb l’objectiu que l’Ajuntament no gasti més de mig milió d’euros en una festival aeri que […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per