buy propecia online malaysia buy flonase nasal spray online zyrtec coupons online 2013 buy celadrin in australia retin a where to buy canada
diumenge, 19 de agost de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Projecten un carril bici que uneixi tot el Maresme

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat en funcions ha adjudicat la redacció de l’estudi previ del carril bici del Maresme, entre Badalona i Blanes, amb un pressupost d’uns 10 milions d’euros. Segons informen fonts del departament, en aquest estudi es desenvoluparan les alternatives tècnicament viables per a la implantació d’un carril bici que discorri al llarg del front marítim de la comarca del Maresme, d’una longitud d’uns 56 quilòmetres i un amplada prevista de 3 metres, però adaptable i reduïble segons les condicions del terreny.

Cal recordar que, actualment, alguns municipis de la costa del Maresme ja disposen de carril bici en el seu front marítim però no tenen continuïtat. Per aquest motiu, el projecte preveu estudiar nous trams per connectar els ja existents i així poder cobrir tot el front marítim del Maresme. També, la via projectada serà preferentment d’ús exclusiu per a bicicletes, sempre i quan sigui tècnicament i econòmicament viable, tot i que pot ser que en alguns trams sigui d’ús compartit amb vianants o puntualment amb vehicles motoritzats. A més, sempre que l’orografia ho permeti, el carril bici previst es disposarà pel front marítim.

Per altra banda, segons informa La Vanguardia, la Generalitat hauria fet aquesta adjudicació de forma unilateral, sense passar per la Comissió de Mobilitat del Maresme, que encara no s’ha reunit aquesta legistatura, i amb la qual s’han de consensuar tots els elements relatius a la mobilitat de la comarca. Fonts de Territori han informat al mateix diari que el carril bici és una proposta per a pacificar la carretera N-II i que aquesta iniciativa es presentarà al territori abans d’impulsar el projecte definitiu.

El carril bici previst ha de passar pels termes municipals de Badalona, Montgat, El Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Blanes.

1 comentari per a “Projecten un carril bici que uneixi tot el Maresme”

  1. Josep Maria ha dit:

    Hola… Seria perfecte! Doncs avitualnent faix servir la bici com a Medí de transport per desplaçarme a la feina(Alella-Barcelona) aquest carril donaría sostenibilitat ecológica, económica i seguretat… Tot i q hi-ha un municipi com Montgat q no facilita aquesta posibilitat prohibint el pas a les bicis de 12 a 00, he inpusant sancions. Gracies

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per