sildenafil venda online cheap neurontin online naltrexone buy south africa uk kamagra cheap sildenafil citrate cheap
dissabte, 22 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Inhabiliten un agent de seguretat per agressió i discriminació racista

.

.

Una jutgessa de Mataró ha condemnat en sentència ferma un agent de seguretat de la discoteca Titus del Masnou per impedir l’entrada d’un jove el 3 de juny del 2012 per motius racials. Segons recull la sentència, el vigilant també ha estat condemnat per haver-li donat un cop de puny trencant-li el nas, dues dents i el llavi que li ha deixat una cicatriu de 2 cm. El jove anava acompanyat per un amic a la discoteca i en arribar a la porta el vigilant d’accés va dir-los que “el negre no entra“. Això va desencadenar els fets que van acabar amb l’esmentada agressió.

La sentència condemna l’agent de seguretat a un any d’inhabilitació professional per denegació discriminatòria de prestació privada i a una multa de de 1.440 euros pel delicte de lesions. A més, l’agressor haurà de pagar uns 5.500 euros en concepte de responsabilitat civil pels danys morals i les seqüeles de les lesions físiques de la víctima.

Segons l’entitat SOS Racisme, es tracta d’un dels pocs casos on es dóna l’aplicació de l’article 512 del Codi Penal, que recull el delicte de denegació discriminatòria de la prestació d’un servei privat. Segons la mateixa entitat, aquesta condemna pot generar jurisprudència en aquesta tipologia de delictes d’odi, sent una de les primeres per discriminació en accés a locals d’oci a Catalunya i l’Estat espanyol.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per