dimarts, 24 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Inicien accions judicials per evitar el tancament de l’escola Mar Nova

Escola Mar Nova | Imatge: YouTube

Escola Mar Nova

L’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’escola Mar Nova de Premià de Mar ha formalitzat aquest dimarts, al matí, la interposició d’un recurs a la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Amb aquesta iniciativa, els pares i mares de l’escola inicien la via judicial per evitar el tancament de l’escola. La interposició del recurs permet demanar la suspensió cautelar del tancament fins que es dicti algun tipus de sentència.

Els pares i mares de l’escola Mar Nova consideren un “greuge” el tancament d’un centre considerat un model educatiu i pedagògic referent i pioner a la comarca del Maresme. Segons l’advocat del Col·lectiu Ronda i representant dels pares i mares de l’escola, Marc Vilar, aquesta decisió “suposaria vulnerar de forma evident el principi de pluralitat, que és un dels pilars fonamentals del nostre sistema educatiu”.

.

.

L’Administració va justificar el tancament per la davallada en la xifra d’alumnes matriculats a P3; però el president de l’AMPA de la Mar Nova, Jaume Mora, denuncia la “desproporcionalitat” d’aquesta decisió. Segons Mora, l’escola està plena en tots els cursos i només hi ha hagut un any de baixa preinscripció (2013), coincidint amb una davallada de la natalitat. Mora ha afegit que, a hores d’ara, un total de 26 famílies ja han signat un document manifestant la seva intenció d’inscriure els seus fills i filles al futur P3 de la Mar Nova si continua oberta.

La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya va aprovar el passat mes d’octubre una resolució que insta a la Generalitat a aplicar una moratòria d’almenys un any sobre la decisió del tancament però, fins al moment, el govern català no ha atès aquesta resolució. Per altra banda, fa prop d’un mes, l’AMPA de l’escola premiarenca van posar en marxa una campanya a una plataforma de crowdfunding per recaptar diners per pagar part del contenciós administratiu contra la Generalitat i, fins al moment, ja han aconseguit el 83% del total.

L’escola Mar Nova va obrir les seves portes l’any 2008 amb voluntat d’impulsar un centre que apostés per una metodologia pedagògica singular i en sintonia amb l’esperit que actualment impulsa el programa Escola Nova 21 que agrupa 26 centres docents a tot Catalunya, una iniciativa que ha rebut el reconeixement del Centre UNESCO a Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Imatges: AMPA Mar Nova

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per