diumenge, 26 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Generalitat paga a Vilassar de Dalt bona part del deute pendent

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Aquest estiu, la Generalitat de Catalunya ha pagat a l’Ajuntament de Vilassar de Dalt bona part del deute que tenia amb el consistori maresmenc. Concretament, el passat mes de juliol la Generalitat va pagar 127.500 euros corresponents a subvencions del 2011, i aquest 30 d’agost s’han fet efectius 503.506,20 euros.

Tot i que, hores d’ara, encara resten pendents d’abonar poc més de 300.000 euros, des del consistori vilassarenc assenyalen que aquests ingressos permetran recuperar la normalitat en els terminis de pagament a proveïdors i “tornar a una gestió més eficient del pressupost”. En aquest sentit, les mateixes fonts informen que la situació de la Tresoreria de l’Ajuntament s’havia complicat força aquests darrers mesos perquè el deute de la Generalitat amb el consistori superava el milió d’euros, conseqüència dels impagaments de l’Administració central a la Generalitat, en concepte de pagaments que havia avançat l’administració local. Aquesta situació va comportar que els pagaments a proveïdors s’aproximés als 70 dies, un temps superior al legalment previst.

A través d’un comunicat, fonts del govern municipal han agraït a la Generalitat el seu esforç per resoldre aquesta situació, sobretot, han assegurat, “perquè son conscients de les dificultats financeres que també pateix aquesta institució”. També han afegit que “la col·laboració entre els governs d’ambdues administracions ha permès resoldre una situació difícil, tot preservant els serveis que es presten a la ciutadania”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per