nizoral buy uk where can i buy diclofenac online best way to get cialis online buy cleocin t pads cheap methylprednisolone
dimecres, 19 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La mítica Avinguda de la Llum inspira la nova novel·la de Sílvia Tarragó

La primera galeria comercial subterrània d’Europa, que es trobava sota el carrer Pelai de Barcelona, és l’escenari on transcorre Temps de Llum que acaba de publicar Columna edicions en català i Umbriel editores en castellà, amb el títol El tiempo de la Luz.

Portada del llibre

Portada del llibre

La nova obra de l’autora de Cabrera de Mar Sílvia Tarragó és una història coral ambientada en la Barcelona dels anys 40 fins als 90 que reviu, de la mà de diversos personatges, els cinquanta anys d’existència de l’Avinguda de la llum, un espai de comerç únic a Barcelona situat sota terra.

L’acció arrenca l’endemà de la inauguració de les galeries, l’octubre de 1940, quan la protagonista, acabada d’arribar a la ciutat, decideix visitar-les el dia abans de començar a treballar com a minyona. Allà fa amistat amb dues noies, filles de comerciants, i inicia un turmentós idil·li amb el revisor del tren de Sarrià que li porta conseqüències insospitades.

A les vivències d’aquests personatges s’hi afegeixen les d’un delator del règim, les d’un jove implicat en activitats polítiques, i les d’una dona peculiar provinent de l’Alemanya nazi que serveixen per retratar amb encert aquella època fosca de la nostra història. D’aquesta manera, la novel·la descriu l’evolució d’un món que passa de la dictadura a la democràcia, des d’una perspectiva humana i quotidiana. Un camí invers al de l’Avinguda de la Llum que, després d’un naixement fulgurant, va acabar degradant-se fins a la seva clausura a principis dels 90.

Sílvia Tarragó és autora del llibre juvenil La veu del roure i de la saga per a joves Top Fairies. Temps de llum/El tiempo de la luz és la seva primera novel·la d’adults. L’autora presentarà el seu llibre el proper dijous 26 de maig, a les 19 h., a la FNAC Triangle de Barcelona, on també conversarà amb el periodista i escriptor Francesc Miralles.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per