dilluns, 10 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Arxiu Comarcal del Maresme obté el premi ‘Tic Cultura’

Lliurament del guardó | Foto: G.C.

Lliurament del guardó | Foto: G.C.

El director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano, ha rebut aquest dijous el guardó ‘TIC Cultura‘ dels Gentic Awards 2016 per la tasca de difusió, accessibilitat i transparència que l’arxiu maresmenc situat a Can Palauet fa de la documentació pública i privada que custodia i gestiona.

Les iniciatives per les quals l’Arxiu Comarcal del Maresme, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat, ha rebut aquest guardó són el projecte de digitalització i accessibilitat dels fons documentals al portal Arxius en Línia, amb més de 9.000 registres en 6 mesos i més de 140.000 imatges de documentació original digitalitzada i, també, el projecte de digitalització de fons d’hemeroteca i accessibilitat en línia a través del portal XAC Premsa, que permetrà la visualització de més de 14.300 imatges corresponents a 18 capçaleres de Mataró i del Maresme dels segles XIX i XX, properament accessible al portal web.

El jurat ha valorat també la seva col·laboració amb altres institucions en projectes educatius, com la creació del Web Història Comarcal del Maresme, així com en l’aportació de recursos pedagògics al web educatiu del Departament de Cultura. Per últim, el guardó també reconeix la divulgació de l’activitat de l’Arxiu a través de les xarxes socials i virtualització d’alguns espais de l’equipament de l’Arxiu Comarcal a través de Google Street View.

A aquestes iniciatives se suma, també, la tasca de suport que l’Arxiu Comarcal realitza als diferents ajuntaments en matèria de gestió documental per tal de poder garantir l’aplicació de la Llei de la Transparència i la implementació de la documentació electrònica i dels processos telemàtics.

Aquests premis, celebrats enguany al Tecnocampus de Mataró, es lliuren en el marc de la trobada anual del sector TIC català, en què l’Administració, les universitats i les empreses d’arreu de Catalunya se citen per analitzar el sector, compartir experiències i establir acords de col·laboració i cooperació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per