diumenge, 17 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llanos de Luna impugna el pagament de la quota de Dosrius a l’AMI

Foto: Ajuntament de Dosrius

Foto: Ajuntament de Dosrius

La Delegació del Govern Espanyol a Catalunya ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el pagament de la quota de l’Ajuntament de Dosrius a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l’any 2015.

Segons informa el consistori maresmenc, aquesta impugnació ordenada per la delegada del Govern Espanyol, Maria de los Llanos de Luna, és contrària a les modificacions de crèdit del pressupost de 2015 que va aprovar el Ple Municipal del passat 24 de setembre amb 7 vots a favor (ERC, La PAC i el GIR), 6 abstencions (PSC i PP) i cap vot en contra.

María de los Llanos de Luna | Foto: Arxiu

María de los Llanos de Luna | Foto: Arxiu

El recurs considera textualment que “los entes municipales no pueden, al margen de sus competencias legales, poner sus potestades al servicio de ideas o proyectos políticos determinados que promuevan la autodeterminación, cuya promoción o defensa les corresponden a otro tipo de instituciones”.

Per la seva banda, l’alcalde Marc Bosch (ERC) ha afirmat que “Dosrius forma part de l’AMI des del mes de juliol de 2015 perquè era un compromís electoral de l’equip de govern i ho va aprovar el Ple Municipal per majoria absoluta”. Per aquest motiu, l’alcalde considera que el recurs “és absurd, contradictori i atempta clarament contra l’autonomia local”. La quota anual de Dosrius a l’AMI és de 750 euros, però l’any passat l’ajuntament només en va pagar la meitat perquè l’ingrés es va produir durant el segon semestre.

Dosrius es va adherir l’any 2015 a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), segons va acordar el Ple Municipal del dia 16 de juliol, amb 7 vots a favor (ERC, La PAC i el GIR), 5 abstencions (PSC) i 1 vot en contra (PP). Ara, els serveis jurídics de l’AMI assumiran la defensa de l’Ajuntament de Dosrius, qui ha nomenat advocat.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per