divendres, 25 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malgrat acull la petjada del missioner Josep Frigola a l’Àfrica

Josep Frigola | Arxiu Som-hi

Josep Frigola | Arxiu ‘Som-hi’

Després dels documentals ‘Un Tomb pel Pla’, ‘Viure el càncer’ i ‘De Bòsnia a l’ictus’, el fotògraf i documentalista malgratenc Vicens Tomàs acaba de presentar ‘Petjades’, un nou documental que recull les vivències i filosofia de vida de Josep Frigola, un missioner empordanès que ha dedicat tota la seva vida a l’Àfrica.

Amb la codirecció del també fotògraf i documentalista Ignasi Oliveras, ‘Petjades’ presenta una història de dedicació cap als més necessitats. El documental dóna a conèixer la destacada tasca realitzada per aquest Pare Blanc que, durant 50 anys, ha deixat una important petjada a l’Àfrica. El nou treball audiovisual presenta els punts de vista focalitzats a les comunitats africanes on l’hi van donar acollida, on va viure, treballar, aprendre les seves llengües i on va tenir un gran respecte per les seves pròpies cultures.

Cartell de la presentació

Cartell de la presentació

A més, ‘Petjades’ també recull el testimoni d’alguns amics i col·laboradors que el van acompanyar en la seva tasca a l’Àfrica, on el Pare empordanès va ajudar les persones que estaven al seu abast i on també va actuar per obtenir millores per a la seva vida social i intel·lectual. Mostra d’això és l’estimació que li tenen totes les comunitats on va deixar la seva petjada. El documental també explica com Josep Frigola va prendre la decisió de fer-se missioner i la seva opinió en temes de plena actualitat, com la misèria, la immigració, els refugiats, les missions i els records de la seva terra empordanesa.

L’estrena de ‘Petjades’ serà el proper dissabte 26 de novembre, a les 9 de la nit, al Centre Cultural de Malgrat de Mar. Un cop estrenat, la idea dels seus autors és anar-lo presentant a diferents poblacions, amb l’objectiu de difondre la tasca de Frigola durant gairebé tota la seva vida.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per