dijous, 21 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ports instal·larà noves càmeres i tecnologia LED al Port d’Arenys

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Ports de la Generalitat ha tret a licitació el subministrament d’enllumenat públic amb tecnologia LED i la instal·lació de càmeres de videovigilància amb fibra òptica al ports de la zona portuària centre, situats a la costa de Barcelona i part de la costa de Tarragona. Segons informen fonts de la Generalitat, l’objectiu és reforçar la seguretat i optimitzar els recursos en els recintes portuaris. Les dues actuacions han sortit a licitació per un pressupost de 315.815 euros.

Les mateixes fonts recorden que l’enllumenat és un servei bàsic per als ports que millora la seguretat, i fa possible l’ús dels espais portuaris a la nit. Amb la renovació de les llumeneres es vol donar millor servei als usuaris i als ciutadans en un entorn més sostenible. Així, les noves làmpades amb tecnologia LED s’instal·laran en els ports d’Arenys de Mar, Garraf (Garraf), Vilanova i la Geltrú (Garraf) i la dàrsena pesquera de Torredembarra (Tarragonès). L’actuació compta amb un pressupost de 158.665 euros.

Les quatre instal·lacions portuàries es dotaran d’un total de 400 làmpades de darrera generació que incorporen els últims avenços en tecnologia LED, que comporten un estalvi energètic, incrementa la vida útil de les làmpades, disminueix les despeses de manteniment i minimitza la contaminació lumínica. Els nous punts de llum substituiran les llumeneres convencionals de vapor de sodi que actualment es troben en aquests recintes portuaris.

A més, Ports de la Generalitat instal·larà càmeres de videovigilància més modernes als ports d’Arenys de Mar i Vilanova i la Geltrú per reforçar les mesures de seguretat. Aquest equipament s’ha licitat amb un pressupost de 157.150 euros. En total s’instal·laran 32 dispositius a Arenys i 7 a Vilanova amb l’ús de fibra òptica que permetrà disposar de la digitalització d’imatges amb continuïtat i major qualitat. La nova tecnologia permetrà disposar de la digitalització d’imatges amb continuïtat i major qualitat, i tenir un protocol de transmissió de dades més eficient, a fi d’actuar amb més rapidesa davant totes les incidències que es puguin produir en aquests dos ports.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per