buy actavis promethazine codeine syrup online buy 1000 furosemide uk buying provera online uk suhagra 50 mg online india where to buy accutane in australia
dilluns, 16 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ràdio Pineda obté una ‘Menció de Qualitat’ a la Innovació

'

‘Fun With English’

Ràdio Pineda ha obtingut la ‘Menció de Qualitat’ a la Innovació als Premis Ràdio Associació pel programa ‘Fun With English’. Aquest programa de ràdio s’emet amb la col·laboració de dos docents de l’Escola municipal d’Adults Natura. L’emissora maresmenca ha competit amb 75 candidatures per a les quatre categories dels Premis: al millor professional, a la Innovació, al millor programa de ràdio i al millor programa de ràdio local. També s’atorga el Guardó 1924 amb què el jurat premia la producció en català dins l’àmbit audiovisual.

‘Fun With English’ es va començar a emetre el passat mes de gener. Està dirigit i presentat pels professors d’anglès de l’Escola d’Adults municipal “Natura”, Ana María Mateo i Robert Urquhart, amb Ricard Ubach en l’edició i control tècnic. El programa proposa diferents situacions quotidianes en format radiofònic breu, en càpsules de 3-4 minuts. Amb humor i simpatia, els oients aprenen converses en anglès: a una cafeteria, a comprar el pa, salutacions, direccions,…

Sense ser un curs d’anglès, té per objectiu acostar l’idioma de forma fàcil als oients, en una població turística com és Pineda de Mar. S’emet de dilluns a divendres a dos quarts de 12 del migdia i a dos quarts de 7 de la tarda, alternant dos capítols setmanals. Per als oients que volen aprofundir, hi ha exercicis per practicar a través d’internet, al bloc de l’Escola d’Adults,  i es poden recuperar també els àudios del programa a través del web de Ràdio Pineda. També hi ha regals cada setmana per sortejar entre els oients que hi participen.

És la segona vegada que l’emissora pinedenca obté un reconeixement als premis Ràdio Associació de Catalunya. El primer cop va ser l’any 2005 amb el premi al Millor Programa de Ràdio Local per “Dones a l’Ona”, presentat per la periodista Maria-Josep Hernàndez, actual coordinadora de Ràdio Pineda.

Els premis Ràdio Associació

Els Premis Ràdio Associació, creats l’any 2000 tenen la intenció de distingir i premiar els professionals de la ràdio en català al Principat, Balears i País Valencià, i els millors programes del darrer any.

Enguany, els Premis Ràdio Associació celebren la seva 16a edició. El jurat ha destacat la qualitat de la ràdio en tots els seus àmbits. Un exemple és la decisió d’atorgar el Premi al millor professional a Quim Monzó que, com a col·laborador necessari, forma part de la història de la ràdio d’aquest país, ja sigui des d’emissores públiques o privades, des de la seva versió de locutor, ”opinador”, guionista o defensor de l’oient. Pel jurat, al marge de la seva trajectòria principal d’escriptor, Quim Monzó és un exemple destacat de tots aquells professionals que fan una aportació indispensable per aconseguir la ràdio de qualitat.

En la categoria del Premi a la Innovació, els guanyadors han estat ex aequo l’espai Quatre Gats del Suplement de Catalunya Ràdio, i el programa especial del Via Lliure al camp dels refugiats de Presevo (Sèrbia), de RAC1, per haver recuperat el cap de setmana per a la ràdio amb nous llenguatges i formats que fan que l’oient s’impliqui molt més en la informació presentada. En aquesta categoria han rebut Menció de Qualitat els programes Fun With English, de Ràdio Pineda, i Jazzland, de Das Insel Radio, de Palma.

El Premi al millor programa de ràdio ha estat per a Espècies Protegides, de SER-Catalunya per acostar l’actualitat cultural del país a l’oient d’una manera divertida, tot creant un hàbitat particular, festiu i pintoresc. Ha rebut una Menció de Qualitat el programa No venim amb Manual, d’IB3, de Balears.

El Premi al millor programa de ràdio local ha estat per l’especial informatiu sobre l’episodi de núvol tòxic, de Ràdio Igualada, d’Igualada, per executar perfectament les funcions d’alerta i informació d’una emissora local davant un fet puntual com és la situació d’emergència provocada per un accident d’una empresa del municipi. En aquesta categoria, el jurat ha atorgat dues Mencions de Qualitat: una per L’Estenedor de Boca Ràdio de Barcelona, i l’altra per Enfilats, de Ràdio Sabadell.

El Guardó 1924 ha estat per a Fina Brunet i Clopès, per la seva trajectòria audiovisual, especialment a Televisió de Catalunya-TV3, i als inicis de Cadena 13 i Catalunya Ràdio, que s’ha basat en una actitud de professionalitat constant i que la manté a primera línia de l‘actualitat amb el mateix compromís que el primer dia.

Per últim, el jurat -a proposta pròpia i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya- ha acordat atorgar les següents Mencions d’Honor:

25 anys de Ràdio Televisió Andorra, per una trajectòria imprescindible de servei públic que contribueix a la construcció i reforçament del marc comunicatiu català.

Dia de la Ràdio a Lleida, per haver aconseguit la complicitat entre emissores públiques i privades, nacionals i locals, a l’hora de reivindicar la ràdio com a mitjà viu, proper i actual. La Diada es va celebrar el passat 12 de febrer i van participar les emissores: Ua1, Emun FM, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Cadena Ser, Ràdio Nacional, Onda Cero, Cadena Cope, Catalunya Ràdio i els alumnes de la Universitat de Lleida.

Carlos Alsina Álvarez, periodista d’Onda Cero, per haver aconseguit amb l’entrevista al president Mariano Rajoy un dels moments radiofònics més potents de l’any amb l’interès d’aclarir dubtes als oients en referència a la situació de Catalunya i els seus ciutadans.

La gala de lliurament de premis se celebrarà el proper dijous 28 d’abril, a partir de les 19.30 h, a l’Auditori de l’ONCE. L’acte serà presentat per Quim Masferrer i per primera vegada transmès en directe per streaming a través de la web de Ràdio Associació.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per