dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Reclamen obrir un debat públic sobre l’ús de les pistoles elèctriques

Imatge: sindic.cat

Imatge: sindic.cat

Les policies locals de set municipis del Maresme que disposen de pistoles elèctriques les continuaran fent servir fins que el Parlament de Catalunya no en reguli el seu ús. Aquesta és la decisió que van consensuar la setmana passada els alcaldes i els caps dels cossos de seguretat municipals reunits a l’Ajuntament de Llavaneres.

Els municipis maresmencs que han pres aquesta decisió són Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Dosrius, Montgat, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Llavaneres. Aquests set municipis, a més de Cabrera de Mar que encara no fa ús d’aquestes pistoles, insten la Generalitat a obrir un debat global sobre el model de seguretat a Catalunya i a impulsar una nova llei de policia que reguli definitivament l’ús de les pistoles elèctriques, tal com ha reclamat també el Síndic de Greuges.

Aquesta trobada es va dur a terme arran de la carta que va enviar als municipis afectats la Direcció General d’Administració de Seguretat de la Generalitat de Catalunya, a partir d’un informe del Síndic. En aquest escrit es demana als ajuntaments que considerin suspendre temporalment l’ús d’aquestes armes, o suspendre la seva adquisició, a l’espera del grup de treball creat en el si del Parlament de Catalunya.

El següent pas serà la redacció d’una carta conjunta al departament d’Interior de la Generalitat per reclamar que s’obri un debat públic sobre l’ús de les pistoles elèctriques. Un cop consensuada entre els municipis maresmencs afectats, la carta s’enviarà a la resta de consistoris catalans que també disposen d’aquests dispositius.

Segons l’informe del Síndic, en total a Catalunya, hi ha 31 municipis que disposen de pistoles elèctriques. Al Maresme són un desena de municipis, dels quals tres no les fan servir.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per