dissabte, 26 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sabates vermelles contra la violència de gènere

Imatge: YouTube

Imatge: YouTube

L’Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de la Regidoria d’Igualtat, organitzarà el 25 de novembre la mostra d’art visual ‘Zapatos rojos, de l’artista mexicana Elina Chauvet. La mostra coincidirà amb la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

Segons avancen fonts del consistori malgratenc, ‘Zapatos Rojos‘ és una escenificació del dol col·lectiu amb la sabata com a protagonista i representació del testimoni d’una desaparició. En aquest sentit, des de la Regidoria s’ha fet una crida a la ciutadania a participar d’aquesta instal·lació artística amb l’aportació de sabates en desús. Del 29 d’octubre al 5 de novembre es faran tallers per pintar les sabates de color vermell. Aquesta mostra d’art visual es podrà visitar a Malgrat de Mar el proper 25 de novembre durant tot el dia pels carrers del centre del poble.

“Zapatos rojos” és un projecte que va néixer l’any 2009 a Ciudad Juárez amb 33 parells de sabates donats per dones, moltes d’elles familiars de dones desaparegudes o víctimes del feminicidi. Des de llavors, ha recorregut altres ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit. És una obra que vol obrir el debat i la reflexió social sobre la violència vers les dones. Elina Chauvet, arquitecta de formació i artista autodidacta, va perdre la seva germana víctima de la violència de gènere. Del dolor propi va néixer aquesta especificació del dolor col·lectiu.

Segons informa el consistori, les sabates es poden dipositar als punts de recollida de Can Campassol, Ca l’Arnau, Serveis Socials a Can Feliciano, Ajuntament i alguns establiments del poble. Aquestes sabates seran pintades de color vermell en uns tallers que s’organitzaran a Can Campassol el dissabte 29 d’octubre, de 10 h a 14 h, i el dissabte 5 de novembre, de 16 h a 20 h.

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per