divendres, 23 de febrer de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sancionen sis empreses del Maresme per vulneració de drets lingüístics

.

.

El Govern va sancionar l’any 2015 un total de 68 empreses amb activitat a Catalunya per vulneració dels drets lingüístics, segons una resposta parlamentària del departament d’Empresa i Coneixement, que recull avui l’ACN. L’import de les sancions imposades a aquestes empreses va ser de 140.000 euros, 54.000 euros dels quals corresponen a 47 empreses amb seu social a Catalunya; mentre que 85.400 euros, a 21 empreses amb seu social fora del país. Finalment, la recaptació total va ser d’un import de 31.000 euros.

Segons aquest informació, a la comarca del Maresme van ser sancionades una empresa de comerç al detall amb seu social a Arenys de Mar (800 euros); una empresa d’alimentació, begudes i tabac (400 euros) a Calella; i quatre empreses d’Hostaleria de Mataró (2.600 euros).

El Codi de Consum de Catalunya estableix la protecció dels drets i els interessos lingüístics de les persones consumidores i tipifica com a infracció “vulnerar els drets lingüístics de les persones consumidores o incomplir les obligacions en matèria lingüística que estableix la normativa”. Més concretament, l’article 128-1 estableix la informació que les persones consumidores tenen dret a rebre en català i inclou, entre d’altres, la informació de caràcter fix com rètols exteriors i interiors.

Imatge: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per