divendres, 19 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Vicenç de Montalt estrena estació meteorològica

Fotos: CCM

Fotos: CCM

El Servei de meteorologia del Consell Comarcal ha inaugurat una estació meteorològica a Sant Vicenç de Montalt. Aquesta nova estació s’afegeix a la desena que ja hi ha repartides per diferents punts de la geografia maresmenca.

La nova estació meteorològica és automàtica i està preparada per registrar tots els paràmetres imprescindibles per poder fer el seguiment de les diferents situacions meteorològiques. L’estació, igual que la resta de la xarxa, registra cada minut els diferents paràmetres com ara la temperatura, humitat relativa, pressió atmosfèrica, velocitat i direcció del vent, pluja acumulada, intensitat de la pluja, evaporatranspiració, radiació solar global i radiació ultravioleta. Aquestes dades permeten millorar les previsions i, també, a prendre decisions en cas de situacions de risc.

Actualment, el servei de meteorologia comarcal disposa d’estacions meteorològiques a Canet de Mar, Collsacreu, Can Massuet, Hortsavinyà, El Masnou, Mataró, Montnegre, Palafolls, Premià de Dalt, Tiana i ara també a Sant Vicenç de Montalt. Segons avancen fonts comarcals, la xarxa es completarà els propers mesos amb la incorporació de noves estacions que facilitaran un control meteorològic comarcal més acurat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per