diumenge, 24 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Serret considera ‘inacceptables’ els ajuts del Ministeri per al sector lleter català

Foto: gencat

Visita a Dosrius | Fotos: G.C.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha qualificat “d’inacceptable i molt perjudicial per al sector lleter català” l’odre d’ajuts que està preparant el Ministeri d’Agricultura per a estabilitzar el mercat, fomentar el desenvolupament sostenible i millorar la liquiditat de les explotacions lleteres.

En el decurs de la visita que ha fet a les instal·lacions de la Granja lletera Can Gel de Dosrius i, també, en una trobada a les Franqueses del Vallès amb el sector agrari del Vallès Oriental, Serret ha denunciat que, tal i com el planteja el Ministeri, “aquest ajut afavoreix les explotacions de la cornisa cantàbrica i penalitza les explotacions catalanes, més ben dimensionades i productives”.

.

.

Segons informen fonts de la Generalitat, per a aquest ajut s’han previst 350 milions d’euros a nivell comunitari, dels quals a l’Estat espanyol li tocaran uns 14,6 milions. El Ministeri, per tal d’afavorir les petites explotacions, preveu que l’ajut només el cobrin les primeres 75 vaques de cada explotació. La consellera ja ha anunciat que des de Catalunya s’oposaran a aquests criteris i defensarà que s’estableixen criteris objectius, basats en la producció de les explotacions, amb el límits que assegurin el màxim suport al model d’explotació sostenible del país.

Per altra banda, Meritxell Serret ha explicat també que a Catalunya el grup d’experts format per representants del sector lleter, l’Administració i especialistes en la matèria ha avançat de forma considerable el pla d’actuació que ha de servir per buscar solucions a la crisi actual que travessa el sector lleter.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per