diumenge, 16 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tracten amb anòxia pergamins maresmencs

Foto: C.C.M.

Foto: C.C.M.

L’Arxiu Comarcal del Maresme (ACM) ha lliurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) una setantena de pergamins i dos positius fotogràfics de gran format perquè els sotmeti amb un tractament d’anòxia que permeti la seva conservació. Segons informen fonts comarcals, els documents formen part del fons que l’hereu directe del procurador mataroní Josep C. Tuñí i Falguera va donar a l’ajuntament de Mataró per a la seva conservació.

Trasllat dels documents

Trasllat dels documents

El pas del temps, la humitat, la temperatura, la llum i altres factors, com ara els microorganismes, van degradant el paper. Ara, el CRBMC sotmetrà tots aquests documents a un procés d’anòxia que eliminarà els petits insectes, fongs i bacteris que anirien malmetent tot aquest material. Aquest tractament ubica els documents en una cambra estanca i a pressió de la qual, durant 21 dies, s’extreu tot l’oxigen i s’insufla nitrogen. D’aquesta manera, s’elimina tots els possibles microorganismes.

Una vegada finalitzi el procés, l’Arxiu Comarcal del Maresme recuperarà la documentació i procedirà al seu tractament arxivístic per tal de donar a conèixer el contingut del fons documental. L’ACM, ubicat a Can Palauet de Mataró, custodia més de tres milions de metres lineals de documentació local i comarcal.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per