dimarts, 23 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tres municipis maresmencs demanaran declaració de zona catastròfica

La roda de premsa

La roda de premsa | Foto: Aj. V.M.

Les tres poblacions més afectades pels aiguats d’aquesta setmana – Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar – demanaran conjuntament ser declarats zona catastròfica. Aquest divendres al matí s’han reunit a Vilassar de Mar els alcaldes dels tres municipis per acordar aquesta petició i per sol·licitar ajuts econòmics a la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i a l’Estat.

En una roda de premsa, que ha començat amb el condol dels tres alcaldes per la víctima de la rierada, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, ha explicat que es tracta d’una “situació excepcional” i el que volen és “transformar-la en una situació normal”. En aquest sentit, l’alcalde vilassarenc ha reclamat “mitjans tècnics, econòmics i recursos dels que avui no disposem”.

Vilassar de Mar | Foto: Antoni López

Vilassar de Mar | Foto: Antoni López

L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, ha afegit que amb aquests mitjans es podrà ajudar als particulars que han patit desgràcies pels aiguats. L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, ha explicat que el balanç de la pluja podria haver estat pitjor, perquè tres persones van ser arrossegades dins del mar a la població van poder ser rescatades a temps. Mir ha aprofitat per enviar també un missatge a la ciutadania perquè es faci cas de les senyalitzacions per evitar accidents.

Els tres alcaldes s’han donat una setmana de temps per avaluar tots els danys i poder quantificar les despeses ocasionades, doncs preveuen que durant l’esmentada setmana es podrà canalitzar tota la documentació necessària.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per