buy viagra over the counter can i buy clomid online nitrofurantoin buy online uk buy yasmin online buy aciclovir tablets uk
dissabte, 21 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Territori i Sostenibilitat aposta per ‘menys cotxes’ i millor transport públic

Foto:

Foto: El Consell d’Alcaldes

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presentat aquest dilluns al Consell d’Alcaldes del Maresme el document de diagnosi de la mobilitat i les propostes d’accions de millora dins del Pacte per a la Mobilitat Sostenible del Maresme (PMSM).

Entre les accions més rellevants, destaca la conversió del tram de l’N-II en una via cívica integrada en el paisatge urbà, impulsar el corredor de la C-32 per desplaçaments de mitjà i llarg recorregut, i resoldre les connexions i descarregar les travesseres urbanes de trànsit. També es pretén millorar la connectivitat en bicicleta i a peu, incrementar l’oferta de serveis i disminuir el temps dels trajectes en transport públic, reduir l’impacte ambiental de la mobilitat a la comarca i incorporar les noves tecnologies com eines clau en aquest àmbit.

Rull ha avançat que el Pacte “inclou infraestructures de mobilitat i mesures de gestió del transport públic”, posant en valor “el factor de la sostenibilitat ambiental”. El conseller ha afegit que això comporta tenir “menys cotxes circulant per les carreteres, que els que circulin siguin més nets i que el transport públic, especialment el ferroviari, tingui més capacitat per captar usuaris”.

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

En total, les accions previstes sumen una inversió aproximada de 635 milions. En aquest sentit, el Departament de Territori ha avançat que reclamarà a l’Estat els 400 milions que el Govern espanyol es va comprometre a aportar amb el traspàs de l’N-II, dels quals només han arribat a Catalunya 97,4 milions que la Generalitat va destinar a polítiques d’habitatge. La resta d’aquesta inversió es correspon amb el Pla de Rodalies d’Adif.

El PMSM és fruit del treball que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha dut a terme en els últims anys en col·laboració amb el Consell comarcal del Maresme, ajuntaments de la comarca i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), amb l’objectiu de detectar punts febles en la mobilitat d’aquesta àrea i proposar actuacions per revertir-los. Ara s’obre un procés participatiu per recollir les aportacions del territori fins al febrer, per tancar el document final amb l’agenda d’actuacions la propera primavera.

Per altra banda, el conseller ha anunciat que es destinarà la totalitat del fons de contingència de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), uns 700.000 euros, a pal·liar els danys provocats per les recents riuades que ha patit la comarca del Maresme, i ha avançat que el 2017 s’obrirà una línia d’ajuts per a la millora de les rieres.

Un total de 34 mesures en 4 àmbits

El document del Pacte que s’ha presentat aquest dilluns estableix 34 mesures de millora de la mobilitat al Maresme al voltant de quatre eixos diferenciats. Algunes d’aquestes actuacions estan ja en marxa:

Territori i infraestructures: inclou una vintena d’actuacions per a la planificació, creació i millora d’infraestructures al voltant de la xarxa ciclista, viària i ferroviària. Així, contempla la integració urbana de l’N-II al Maresme, la millora de la seguretat a l’N-II, una nova configuració a la C-32, la millora d’enllaços a la C-32 a Mataró, un carril bus La Pau – Montgat a la C-31, millores a la xarxa viària local, el vial de Valldegata a Arenys de Mar, la millora de la permeabilitat transversal de la façana de litoral, una xarxa d’itineraris de vianants interurbans, una xarxa de carrils bici, ampliar aparcaments bici, senyalització per a ciclistes, millora de la capacitat de l’R1, resoldre l’accessibilitat de les estacions de ferrocarril, implementar les actuacions prioritàries a la xarxa de Rodalies, fer estudis per completar la xarxa ferroviària, protecció de la línia ferroviària, Park&Ride a estacions de tren i bus, i plans de mobilitat intermunicipals al Baix Maresme, l’Àrea Metropolitana de Mataró, l’Àrea d’Arenys i l’Alt Maresme.

Gestió de la mobilitat i transport públic: inclou cinc accions per a la reestructuració dels serveis de bus interurbà i l’optimització de l’oferta ferroviària. Concretament, un estudi de reorganització de serveis a Mataró, Dosrius, Òrrius i Argentona, mesures dins del programa de bus exprés.cat, estudis de serveis de transport a la demanda, la millora integral de les línies de bus del Maresme i la millora de l’oferta ferroviària.

Noves tecnologies: recull cinc actuacions al voltant del nou model de tarificació de la T-Mobilitat, els panells informatius a les carreteres, la informació del transport públic i la gestió integrada de Parks&Ride. Concretament, implementar la T-Mobilitat a la comarca del Maresme, instaurar informació a temps real a la xarxa viària de l’Estat, informació de busos interurbans en temps real, panells informatius en parades de bus interurbà, i senyalització de Park&Ride amb temps real.

Medi Ambient i sostenibilitat: inclou quatre mesures per reduir les emissions en la mobilitat interurbana i gestionar la contaminació del trànsit. En concret, preveu augmentar les barreres acústiques al Maresme per pal·liar els efectes de l’encaix de grans infraestructures en la ciutadania, augmentar l’ocupació dels vehicles privats d’accés a Barcelona, fomentar el vehicle sostenible, i impulsar estratègies compartides de reducció d’emissions amb plans de mobilitat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per