diumenge, 24 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un conveni salva la SA Municipal de Vilassar de Mar

La roda de premsa | Foto: Aj. V.M.

La roda de premsa | Foto: Aj. V.M.

La Junta de creditors de ‘Vilassar, Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA‘ celebrada el passat 6 d’octubre va aprovar, amb el 67,19% dels creditors ordinaris, el conveni que permet la continuïtat de l’activitat de l’empresa municipal que, actualment, es troba en concurs. Aquesta societat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar a principis d’any la sol·licitud del concurs voluntari de creditors perquè no tenia liquiditat per pagar el deute acumulat.

Segons informen fonts municipals, a inicis de la legislatura el deute de la SA era superior a 16 milions d’euros i actualment està per sota dels 12 milions d’euros. Si es compleixen les previsions amb les negociacions amb el Banc Sabadell i els compromisos de venda de pisos del Mercat, a finals d’any el deute de la SA quedaria a l’entorn dels 8,5 milions d’euros, reduint-se gairebé a la meitat en un només any i mig.

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot (ERC), ha explicat en roda de premsa que amb l’aprovació del conveni l’esmentada societat ha entrat en la via de la solvència. “Hem salvat el patrimoni social de la SA”, ha dit referint-se a les promocions dels pisos H1 i H2 de les Pinedes i també a la nau municipal on s’ubiquen la brigada i la Policia Local. A més, l’alcalde ha afegit que no es perjudica la situació financera de l’Ajuntament.

Després del termini legal de 10 dies per formular oposició a l’aprovació judicial del conveni, si no es formula cap o es desestimen les mateixes, el jutge dictarà sentència aprovant el conveni i cessaran tots el efectes de la declaració de concurs com ara la intervenció de l’administració concursal.

L’acord aprovat

L’aprovació del conveni de creditors requeria de l’obtenció de vots a favor superiors a la meitat del passiu ordinari, que pujava a un total de 2.270.638,34 euros. En sentit contrari, el Jutjat mercantil hagués decretat la liquidació i l’extinció de la SA Municipal. Amb la signatura del conveni, és a dir, l’acord amb els creditors, la SA aconsegueix una quita, tot eliminant la meitat del crèdit ordinari, i guanyar temps per estabilitzar la situació financera i renegociar les condicions del deute. El conveni contempla el pagament dels crèdits ordinaris amb una quita del 50% i una espera de 5 anys liquidables exempts d’interessos, d’acord amb el següent calendari de pagament: primer any: 10%; segon any: 15%; tercer any: 25%; quart any: 25% i cinquè any: 25%. El pagament per als creditors subordinats començarà a partir de la finalització del pagament als creditors ordinaris, és a dir, a partir del sisè any, en les mateixes condicions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per