divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alerta per onades que podrien superar els dos metres i mig

Foto: Arxiu

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) pel temporal marítim amb fort onatge i mar de fons previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d’avui, dilluns, i fins dimecres i que afectarà tot el litoral.

Segons aquesta informació, les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa), especialment aquest dilluns, a tot el litoral i hi haurà fortes ratxes de vent a la costa que podran superar els 40-50 km/h. Per aquest motiu, Protecció Civil demana a la ciutadania que extremi les precaucions i que eviti apropar-se a les zones on trenquen les onades, ja que un cop de mar pot arrossegar algú mar endins. També es recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa, respectant els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.

Font: Protecció Civil

Pel que fa al temporal marítim, les onades poden afectar el litoral amb violència. Encara que hi hagi diverses onades d’una mateixa alçada, una pot ser més gran que les altres i arrossegar mar endins a persones que passin per la zona. Cal ser prudents i evitar fer fotografies o mirar com trenquen les onades.

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. Per la seva banda, el municipi de Barcelona ha activat l’alerta del Pla d’Actuació Municipal per inundacions per l’estat de la mar.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per