dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Munt acull la presentació de la Coordinadora d’Electes del Maresme

La presentació d’aquest dimarts

El Centre Moral d’Arenys de Munt ha acollit aquest dimarts, al matí, la presentació de la Coordinadora d’Electes del Maresme creada per ERC, la CUP i el PDECAT de la comarca. Aquest és el resultat de setmanes de converses entre les tres organitzacions. Arenys de Munt ha estat la població escollida per les esmentades forces polítiques en ser el municipi on, l’any 2009, es va realitzar la primera consulta sobiranista a Catalunya.

A la presentació hi han intervingut l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda (ERC); la regidora d’Urbanisme, Sanitat i Medi Ambient d’Argentona Aina Gómez (CUP); i l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (PDECAT).

Foto de grup

L’alcalde d’Arenys de Munt ha explicat que el 2015 més de la meitat dels 452 regidors i regidores, dels quals gairebé el 50% estan inscrits a lAssemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), van prendre possessió del càrrec anunciant que treballarien per exercir l’autodeterminació del poble català. Rabasseda ha subratllat que “és necessari que els electes del país amb ideologies diferents demostrem unitat per un mateix objectiu, és un missatge molt potent a la comunitat internacional”.

La regidora d’Argentona Aina Gómez ha estat l’encarregada de presentar els objectius i tasques de la Coordinadora d’Electes. Gómez ha explicat que, per exemple, la coordinadora donarà suport a tots els electes comarcals i nacionals represaliats per l’Estat espanyol per defensar la democràcia, la sobirania local i el dret a l’autodeterminació, i “ser un espai d’anàlisi de les actuacions que garanteixin la celebració efectiva del referèndum“.

Per la seva part, l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (PDECAT), ha explicat com s’organitzarà la Coordinadora d’Electes del Maresme. La coordinadora tindrà dos òrgans: el Plenari, format per tots els electes que en vulguin formar part; i la Permanent: formada per onze persones que definiran i executaran les línies d’actuació. A la Permanent s’hi garantirà la pluralitat política i serà escollida pel Plenari. Precisament, el dissabte 3 de juny, al matí, es reunirà el Plenari de la Coordinadora d’Electes del Maresme per escollir a la Permanent.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per