dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenca la segona edició de la Mostra Versió Original en Català

Imatge: YouTube

La Mostra Versió Original en Català (VOC) arrenca el proper dijous 16 de novembre als Cinemes Texas de Barcelona i farà arribar, de manera simultània a 27 poblacions, entre elles El Masnou i Mataró, el talent audiovisual català. El guardó obert al públic a través d’un premi popular se sumarà als Premis VOC atorgats per un jurat.

En total, en aquesta segona edició s’han presentat 342 obres (331 curtmetratges i 11 de nous formats). D’aquestes propostes, 9 curtmetratges i 3 websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals presentats, formen part de la selecció final que es podrà veure del 16 al 26 de novembre en un total de 31 espais diferents de 27 municipis – entre cinemes, teatres, ateneus, etc – , en dues sessions de d’una hora i mitja i d’una hora. Cada sessió, de dues parts, té un preu de 2 euros per entrada. A Mataró, les projeccions es faran el dia 17 de novembre, a les 18.30 h, al Foment Mataroní; i al Masnou es faran el dia 23, a les 19 h, a La Calàndria.

Cartells del VOC al Maresme

El jurat atorgarà un premi al Millor Curtmetratge (creació de durada màxima de 20’ si és ficció i 30’ si té caràcter documental). Per cadascuna de les dues categories hi haurà també el premi del públic a través de les votacions populars recollides al llarg de la Mostra.

Els curtmetratges es podran votar en el transcurs de la Mostra VOC i les websèries, videoblogs i altres produccions audiovisuals a través del seu web. El resultat dels premis, que compten amb diverses dotacions econòmiques de fins a 4.000 euros, es donarà a conèixer dijous 1 de desembre en una festa que se celebrarà a la Sala Luz de Gas de Barcelona.

El projecte VOC, premis i mostra d’audiovisuals en català, impulsat per Òmnium Cultural, té com a objectiu potenciar la producció en llengua catalana així com la creació nous públics per a l’audiovisual i el cinema català.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per