divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella promou la participació infantil

Foto: Arxiu

La sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell de Calella acollirà el proper divendres 10 de febrer, a partir de les sis de la tarda, la celebració de l’acte de constitució del Consell dels Infants de la ciutat.

Des del consistori calellenc informen que l’objectiu d’aquest òrgan de participació ciutadana és conèixer la opinió dels nens i nenes de la ciutat, i implicar-los en la presa de decisions. A més, l’experiència ha de formar part d’un projecte de participació infantil. Les mateixes fonts han afegit que, en sí mateix, es tracta d’un exercici de ciutadania de ple dret en la construcció d’un entorn millor i que pretén ajudar a fomentar la cultura participativa i democràtica. Els 28 consellers i conselleres són alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Calella que han estat escollits democràticament pel seus companys.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, comunicarà als consellers i conselleres l’encàrrec que els hi farà el consistori local. A més a més, es farà entrega d’un diploma a tots aquells alumnes que han participat al procés, tant als consellers com als més de 100 candidats.

El projecte

El passat 19 de desembre, el ple municipal de l’Ajuntament de Calella va aprovar la creació d’un nou Consell Municipal per donar veu als infants calellencs. El projecte compta amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona i un cop constituït entrarà a formar part de la xarxa de projectes de participació infantil de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per