dimarts, 24 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró acollirà la mostra ‘Homenatge a Jordi Tardà’

Imatge: YouTube

Imatge: YouTube

Mataró homenatjarà el periodista i crític musical Jordi Tardà, mort l’1 de març del 2015, a través d’una mostra anomenada ‘Homenatge a Jordi Tardà’, organitzada per la Fundació Iluro. L’exposició, que es podrà veure del 10 de febrer al 21 de maig a la sala d’exposicions de l’Ateneu de Mataró, presentarà peces i objectes únics com ara la guitarra d’Eric Clapton, el baix de Paul McCartney o el piano amb el qual John Lennon va compondre la cançó ‘Double Fantasy’.

Totes aquestes peces pertanyen a la col·lecció privada de Tardà, i que va recopilar al llarg de la seva vida. Segons informa l’ACN, els impulsors de la iniciativa defineixen la col·lecció com un “autèntic testimoni” de la història del rock and roll des dels anys 50 fins a l’actualitat. Durant els 30 anys del programa ‘Tarda Tardà’ a Catalunya Ràdio, el periodista mataroní va convertir el seu programa radiofònic en el més veterà d’Europa. Tardà, apassionat musical, va col·leccionar durant tota la vida tota mena d’objectes relacionats amb aquest món.

A la mostra, també s’hi exposaran objectes de músics del rock català, espanyol i mundial. Peces de Pau Riba, Sau, Sopa de Cabra, El último de la Fila; de grups espanyols com Burning o Ramoncín, i d’altres d’internacionals, com discos d’or dels Beatles o els Rolling Stones. També hi ha peces de vestuari de Madonna, Mick Jagger o Prince, o altres objectes com una banyera que havia pertangut a Elton John, ara reconvertida en taula.

L’exposició homenatge a Jordi Tardà, fruit de la feina de l’equip d’antics col·laboradors del periodista mataroní, ha sorgit gràcies al conveni de col·laboració entre la societat ‘Paraula de Stone’ i la Fundació Iluro, i Catalunya Ràdio serà l’emissora oficial.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per