dijous, 27 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cau un grup actiu de lladres que robava cases amb el mètode ‘bumping’

Imatge: YouTube

Els Mossos d’Esquadra han detingut set persones com a presumptes autores de catorze robatoris amb força a l’interior de domicilis. Els membres de grup desarticulat, que també actuava a la comarca del Maresme, forçaven el pany de la porta amb el mètode ‘bumping’, una tècnica que permet obrir panys sense forçar-los . Així, ningú s’adonava dels robatoris fins que els propietaris accedien a casa seva. Un cop dins, els lladres sostreien, bàsicament, diners, joies, ordinadors portàtils, telèfons mòbils i aparells electrònics.

Aquestes detencions són el resultat d’una investigació oberta des del passat mes de juliol en detectar-se tot un seguit de robatoris amb força a l’interior de domicilis de Barcelona i l’àrea metropolitana amb una metodologia similar. Els investigadors van concloure que els autors dels fets formaven part d’una banda perfectament organitzada i especialitzada en aquests tipus de robatoris.

Foto: M.E.

La policia van localitzar als implicats el passat 29 d’agost quan carregaven maletes a l’interior d’un vehicle que estava estacionat a Santa Coloma de Gramenet. Els agents van localitzar a l’interior de les maletes diversos objectes que constaven com sostrets. També els hi van intervenir diferents estris utilitzats habitualment per cometre robatoris amb força, com rossinyols i marcadors, entre altres. L’endemà, els agents van realitzar una entrada i registre policial en el domicili dels detinguts, situat al mateix municipi, on van localitzar diners en efectiu i objectes de valor sostrets, així com més eines utilitzades per cometre els robatoris.

.

Amb aquestes detencions els Mossos d’Esquadra donen per desarticulat aquest grup delinqüencial molt actiu especialitzat en els robatoris a l’interior de pisos. Als detinguts se’ls relaciona amb catorze robatoris, comesos la segona quinzena d’agost, en pisos de Barcelona, Cornellà, El Prat del Llobregat, Barberà del Vallès i El Masnou.

Els detinguts, cinc homes i dues dones, d’entre 25 i 30 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Santa Coloma de Gramenet, passaran aquest divendres a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de la mateixa població. La investigació, però, continua oberta per esbrinar si els detinguts podrien estar relacionats en altres fets delictius.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per