dijous, 26 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Condemna per negligència mèdica en un intervenció de pedres a la vesícula

Hospital de Calella | Foto: Arxiu

El Jutjat de Primera Instància número 48 de Barcelona ha dictat sentència, tramitada pels serveis jurídics de l’Associació ‘El Defensor del Pacient’, mitjançant la qual s’estima la demanda interposada per la pacient B.LL. contra la companyia d’assegurances del Catsalut, que ha estat condemnada a indemnitzar l’afectada en la quantitat de 207.226 euros més interessos.

La sentència, que no ha estat recorreguda i és ferma en l’actualitat, recull els arguments exposats en la demanda i admet que la pacient va acudir el 2 d’octubre de 2013 a l’Hospital Sant Jaume de Calella per sotmetre a una intervenció de pedres a la vesícula. Segons la sentència, la intervenció no es va realitzar correctament, i la pacient va tornar a ser reingressada en el mateix hospital, on no es va poder canalitzar la via hepàtica que havia quedat seccionada durant la primera intervenció.

La dona, de 38 anys d’edat, va ser traslladada a l’Hospital Germans Trias i Pujol, on va ser intervinguda d’urgències per reparar la via biliar que havia estat seccionat indegudament durant la primera operació. Aquesta nova intervenció es va realitzar en situació de xoc sèptic, sent necessàries dues intervencions més. Com a conseqüència de l’assistència rebuda, B.LL. ha quedat amb una estenosi de la via biliar, havent de ser intervinguda en diverses ocasions per lesions hepàtiques.

La indemnització que s’assenyala en la sentència té en compte els dies d’hospitalització i d’impediment laboral, les seqüeles definitives que han quedat a la pacient, i la situació d’incapacitat permanent total en què B. LL. ha quedat com a conseqüència d’aquest procés, i condemna al seu pagament a la companyia d’assegurances Zurich, com asseguradora del Catsalut.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per