Confirmen que l’àguila calçada s’ha reproduït al Parc del Montnegre i el Corredor | Diari Maresme buy hyzaar online buying aldara buy valtrex online overnight strattera order online buy amitriptyline 10mg
diumenge, 17 de febrer de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Confirmen que l’àguila calçada s’ha reproduït al Parc del Montnegre i el Corredor

Foto: Xesco Macià

Aquest mes de juliol s’ha confirmat per primera vegada la reproducció de l’ àguila calçada (Aquila pennata) a la zona de la serralada Litoral compresa entre Badalona i Tordera, concretament dins del Parc del Montnegre i el Corredor, segons han informat fonts de la Xarxa de Parcs Naturals. Aquesta dada s’ha obtingut gràcies al seguiment de rapinyaires forestals que es duu a terme al Parc des de fa uns 7 anys l’ornitòleg Xesco Macià.

Aquesta és una espècie d’interès comunitari i l’Estat espanyol alberga la major població reproductora a escala mundial. A Catalunya es troba en expansió i s’estima una població d’entre un o dos centenars de parelles.

Les mateixes fonts han valorat aquesta recent colonització com una dada interessant, degut a que els rapinyaires juguen un paper essencial en el funcionament dels ecosistemes forestals i tenen una important influència sobre els nivells de biodiversitat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per