generic viagra with mastercard buy prednisolone acetate ophthalmic suspension usp 1 buy retin a micro gel .1 cheap accutane singapore purchase minocycline online
dissabte, 21 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Creu Roja obre a Mataró una vintena de places per a persones refugiades

Foto: Creu Roja

La Creu Roja obrirà 19 places d’acollida per a persones refugiades a Mataró. La Casa Corona, un espai dedicat a la masoveria habilitat com a centre d’acollida, rebrà properament les primeres persones refugiades que arribin a la capital del Maresme. Les portes del centre estaran obertes a partir del proper diumenge 20 d’agost.

Al nou centre d’acollida mataroní hi treballarà un equip tècnic d’una desena de persones de diferents especialitats (psicologia, treball social, integració, vetlladors, etc). Per la seva banda, el voluntariat de la Creu Roja també participarà en tasques per facilitar l’acollida i integració de les persones refugiades al municipi maresmenc.

A Mataró, es desenvoluparà la primera fase del programa estatal d’acollida i integració per a població refugiada, corresponent a l’acollida inicial, de 6 mesos de durada. Durant aquesta fase es cobreixen totes les necessitats bàsiques de les persones refugiades, i se’ls proporciona allotjament en places d’acollida residencial, per tal que es puguin concentrar el màxim en el coneixement de l’entorn del país d’acollida i se sentin les bases del seu procés d’integració.

Amb aquesta ampliació, el programa de refugiats de la Creu Roja ja compta amb 223 places arreu de Catalunya, un xifra que s’ha doblat des de principis d’any. La resta de places d’acollida de la Creu Roja es troben a Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Berga, Granollers, Terrassa, Girona, Salt Tarragona i Lleida. Fins a finals d’any, la Creu Roja espera ampliar les seves places fins tenir capacitat per acollir 516 persones.

‘Obre els ulls’

A més de gestionar el programa estatal, la Creu Roja desenvolupa altres activitats per facilitar l’acollida i integració, com ara formacions en llengua i coneixement de l’entorn, activitats d’integració social per facilitar el contacte els sol·licitants d’asil amb el teixit associatiu de cada localitat, suport en la recerca d’habitatge i feina, etc. Per això, desenvolupa des de principis d’any la campanya ‘Obre els ulls‘ per cercar el suport social i ciutadà amb aquesta finalitat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per