dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Demanen franges de 25 metres d’amplada a la C32 i AP7 per evitar incendis

Tram de Sant Vicenç de Montalt | Imatge: ADF

La Federació ADF del Maresme i sud-est del Vallès Oriental ha demanat “la complicitat i el compromís” de les concessionàries i el titular de les Autopistes C32 i AP7 per a reduir el risc d’incendi forestal que poden generar aquestes infraestructures en les dues comarques.

Segons asseguren a través d’un comunicat, aquesta situació es percep a banda i banda de l’autopista C-32, especialment des de Mataró i Argentona a Calella i Pineda de Mar. Davant l’actual situació de les forests del Maresme i Vallès Oriental causada pel canvi climàtic, la mateixa entitat considera que cal actuar amb la prevenció per evitar un gran incendi forestal que pogués afectar els parcs naturals del Montnegre-Corredor i Serralada Litoral i, especialment, les persones i els habitatges dels nuclis urbans situats a la Serralada Litoral.

En aquest sentit, La Federació ADF del Maresme i sud-est del Vallès Oriental proposa que les autopistes compleixin la normativa vigent en la qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals, i que s’executin i mantinguin franges de 25 metres d’amplada de baixa càrrega de combustibilitat, paral·leles a tot el perímetre exterior de les autopistes i les seves instal·lacions – com ara benzineres, restaurants, etc. – per tal d’evitar que es pugui generar un incendi causat pels usuaris de les autopistes o per les seves pròpies instal·lacions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per