dimarts, 24 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desarticulen una banda que assaltava caixers automàtics amb gasos explosius

.

Els Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia espanyola, han desarticulat una banda criminal que robava diners de caixers automàtics fent-los explotar amb l’ús de gasos. Els delinqüents també cometien estafes bancàries i robatoris a domicilis principalment del Maresme, la Selva, el Gironès i el Vallès Oriental. En total, els agents han detingut 23 persones, la majoria d’origen xilè.

La investigació s’ha fet en dues fases. La primera es va iniciar l’abril de 2016 i va finalitzar el 3 d’agost. En aquest període, la policia catalana va detenir 14 persones que es dedicaven de forma sistemàtica a realitzar estafes, robatoris amb força a domicilis i robatoris amb força a caixers automàtics amb la utilització de gasos explosius.

.

A la segona fase de la investigació es va crear un equip conjunt entre Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia, ja que els sospitosos havien començat també a Madrid. En aquest cas la investigació es va iniciar al juny i van concloure el 23 de gener amb la realització de set entrades i registres a diferents domicilis de Catalunya i amb nou detinguts, la majoria dels quals també d’origen xilè. Se’ls atribueixen delictes de robatori amb força a domicilis i també a caixers, novament amb ús d’explosius.

Respecte als robatoris amb força, la policia els ha relacionat amb almenys quinze robatoris. La majoria van ser comesos en diversos municipis de la Selva Interior, la Selva Litoral, el Gironès, el Maresme i el Vallès Oriental. Segons font policials, l’objectiu principal era sostreure diners en efectiu, joies i objectes electrònics. A la nostra comarca haurien comès els seus robatoris els mesos de març, abril, maig i agost passats, a Sant Iscle de Vallalta i a les urbanitzacions de Pinemar (Pineda), Mas Reixac (Tordera) i Can Valmanya (Sant Pol). La investigació també ha permès identificar persones de l’entorn delinqüencial dels detinguts, totes de fora de l’Estat espanyol, que col·laboraven amb l’organització.

.

Els 14 detinguts de la primera fase de la investigació van passar a disposició judicial el dia 5 d’agost de 2016. El Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls va ordenar l’ingrés a presó de set de les persones detingudes. Els detinguts de la segona fase van passar a disposició judicial el 25 de gener. En aquest cas el Jutjat d’Instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners va decretar l’ingrés a presó de tres dels integrants del grup. La investigació continua oberta per esbrinar si els detinguts poden tenir relació amb altres robatoris i, també, per localitzar la resta de membres de l’organització identificats per als quals s’han emès ordres judicials de crida i cerca.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per