divendres, 25 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detecten un cas de meningitis a Arenys de Mar

Imatge: Viquipèdia

Imatge: Viquipèdia

El passat dimarts 31 de gener es va detectar un cas de malaltia meningocòccica, coneguda popularment com a meningitis, a l’escola Bressol Els Colors d’Arenys de Mar, segons han informat avui fonts municipals. L’endemà es va desplaçar al municipi maresmenc un doctor especialista per posar en marxa les actuacions pertinents per tal d’evitar l’aparició d’altres casos relacionats amb aquesta patologia. El mateix metge va facilitar a les famílies dels infants amb risc de contagi les mesures de prevenció pertinents, a més de posar en marxa el tractament basat en l’aplicació d’un medicació durant dos dies.

Les mateixes fonts han destacat que es tracta d’un cas aïllat i, a hores d’ara, l’infant ja es troba estable en planta hospitalària i amb bona evolució. També, el doctor va transmetre un missatge de tranquil·litat a les famílies pel fet que la medicació de prevenció funciona molt bé. Cal recordar que si un infant pateix mal de cap, vòmits i febre, o bé taques a la pell, es recomana portar-lo a un centre hospitalari per al seu examen.

Les famílies de l’escola bressol també van ser informades que el microorganisme de la meningitis es transmet de persona a persona. Per aquest motiu, el tractament s’aplica només a persones que hagin estat o conviuen amb la persona afectada. En aquest cas concret, s’ha subministrat als infants de la mateixa classe del centre que el menor afectat. Un cop obtinguda l’alta hospitalària, les persones afectades per aquesta malaltia poden incorporar-se a la vida diària amb normalitat, igual com amb les persones que reben el tractament.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per