dilluns, 11 de desembre de 2017
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El govern de Santa Susanna retira el suport a una moció de C’s sobre trilingüisme

Foto: Arxiu

El govern de l’Ajuntament de Santa Susanna ha manifestat que es va equivocar en haver votat favorablement una moció presentada per Ciutadans (C’s) sobre l’ensenyament trilingüe a Catalunya que es va aprovar al darrer Ple Municipal. A través d’un comunicat, els membres del govern municipal, encapçalat per l’alcalde, Joan Campolier (AiS, Agrupació Independents), asseguren que sempre han estat a favor d’utilitzar la llengua “com un element de cohesió i no com una eina de divisió”, i afegeixen que van donar suport a l’esmentada moció perquè entenien que “no qüestionava la immersió lingüística sinó que perseguia la promoció d’una tercera llengua estrangera“, en un municipi que és “una destinació turística de primer ordre”.

Joan Campolier | Foto: Arxiu

El govern susannenc assegura que va actuar de “bona fe” i no va saber veure “en el rerefons” de la moció de Ciutadans “un atac a la immersió lingüística i un intent de rebaixar el pes del català en l’educació del nostre país”. Per últim, asseguren que si aquesta és la intenció de la moció de C’s, reconeixen que “innocentment” i per “candidesa política” es van equivocar donant-li suport. Per aquest motiu, el govern de Santa Susanna diu que retira el suport a la moció perquè “lluny de perseguir una millora en la destresa de les competències lingüístiques dels habitants de Santa Susanna, pretén dinamitar la política d’immersió lingüística que tants bons resultats han donat a Catalunya, i que tants elogis i reconeixements han tingut per part de la comunitat educativa i dels estaments d’arreu”.

Els membres d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Santa Susanna es van mostrar “avergonyits i indignats” per l’aprovació d’una moció que consideren “un greu atac a l’escola catalana, als nostres infants i la nostra cultura”. Segons els republicans, en la moció presentada per C’s “no hi ha ni un sol motiu pedagògic” i tan sols una exposició de “falsos prejudicis” a favor d’un model trilingüe “desfasat” i “d’ideologia anti-escola catalana”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per