nizoral cream buy online sinemet buy buy nolvadex uk paypal viagra price in india online purchase buy prednisolone eye drops online
dimarts, 25 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme continua guanyant població

Imatge: CCM

La comarca del Maresme continua sent una comarca receptora de població, tant catalana com estrangera, i és el quart any consecutiu en què manté la mateixa tendència. El saldo migratori, però, és negatiu respecte a l’Estat espanyol. Aquestes són algunes de les dades destacades dels moviments migratoris de l’any 2016 recollides per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

L’anàlisi de moviments migratoris a la nostra comarca va registrar un guany net de població de 3.192 persones. El Maresme esdevé així la quarta comarca catalana que presenta un saldo migratori positiu més elevat, només superada pel Barcelonès, Vallès Occidental i Baix Llobregat.

Per altra banda, al llarg del 2016, el Maresme va registrar un total de 30.256 migracions. Van marxar de la comarca 13.532 persones i van arribar-hi 16.724. Analitzant les dades més detalladament les migracions es demostra que es manté la tendència d’anys anteriors: el Maresme atrau població d’altres comarques catalanes i de l’estranger, i presenta més sortides que entrades de ciutadans provinents d’altres comunitats autònomes.

En relació a la resta de Catalunya, el Maresme va registrar 9.482 immigracions i 7.445 emigracions, per tant, el saldo migratori és positiu de 2.037 persones. També són positius els moviments residencials que tenen com a origen o destinació l’estranger. En aquest cas es van comptabilitzar 4.982 immigracions i 3.726 emigracions, saldo positiu doncs de 1.256 persones. La situació és capgira en relació a l’Estat espanyol. En aquest cas el saldo migratori és negatiu de 101 persones. Van marxar del Maresme cap a províncies espanyoles 2.361 persones i en van arribar 2.260.

Finalment, dels 30 municipis de la comarca només registren un saldo migratori negatiu 4: Òrrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per