dissabte, 13 de juliol de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme pedala contra la sèpsia greu

Imatge: sepsischallenge.cat

La comarca del Maresme reeditarà el pròxim diumenge 15 d’octubre, a Mataró, la tercera edició de la Sepsis Challenge, la marxa cicloturista solidària en benefici de la recerca sobre sèpsia greu que desenvolupa el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM). Aquesta cursa per a tots els públics està organitzada pel club ciclista Temps d’Esports, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el Tecnocampus i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Aquesta iniciativa de metges i esportistes de la comarca del Maresme, que a més tanca la temporada cicloturista del país, és l’únic esdeveniment solidari sobre aquesta infecció agressiva que se celebra a Catalunya. El recorregut, que passa per sis ports de muntanya de la Serra de Marina, té una distància de 77 km, amb un desnivell acumulat de 1.350 metres. Segons avança l’organització, tot i ser una marxa de dificultat mitja, està pensada per a tots els públics i nivells de dificultat, ja que disposa de diversos escapaments: un circuit de 34 km, i un altre de 49 km. El tret de sortida d’aquesta marxa no competitiva serà a les 8.30 h. del matí des de la rotonda de la Laia l’Arquera, i finalitzarà al voltant de la una del migdia al Tecnocampus.

Les inscripcions – que tenen un cost de 35 o 45 euros (amb maillot) – estan obertes fins el pròxim dijous 12 d’octubre i es poden fer a través del web de la marxa cicloturista.

La sèpsia

És una malaltia molt comú, però poc coneguda. L’any passat va ser responsable de l’ingrés hospitalari de més de 22.700 persones a Catalunya (500 d’elles menors de 16 anys) i va ser responsable de 4.000 morts, més que els ictus i els infarts junts., És una resposta inflamatòria molt intensa generada pel cos humà davant una infecció agressiva. Quan és molt greu augmenta el risc de mort mitjançant la lesió d’altres òrgans que no estaven afectats inicialment. La finalitat de la Sepsis Challenge és recaptar fons per finançar projectes de recerca i de formació sobre la sèpsia greu, una infecció agressiva que s’estén a diversos òrgans.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per