dijous, 26 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme prepara un protocol comarcal per frenar la violència masclista

SIAD Maresme

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Maresme ha fet públiques les dades de les seves actuacions durant el 2016. L’any passat el SIAD va efectuar 505 atencions jurídiques, psicològiques, de salut i per violència masclista, i va atendre un total de 207 dones i 2 homes.

Gairebé la meitat de les intervencions (47,5%) van ser d’assessorament jurídic relacionat principalment amb la custòdia dels dels fills, el divorci i incompliments de sentència. El 36,4% de les atencions van ser per assessoraments psicològics; el 0,99% atencions relacionades amb la salut i el 12,67% intervencions directes per violència masclista. Del total de dones ateses, 36 són víctimes de violència física, psicològica o física i psicològica.

Precisament, per intentar frenar els casos de violència masclista, el SIAD està elaborant un Protocol comarcal d’abordatge d’aquesta xacra social, i que es presentarà el proper mes de maig. Aquesta presentació coincidirà també amb la del Pla de polítiques d’igualtat i dona del Maresme 2017-2020 que també està en fase d’elaboració.

El SIAD Maresme és un servei que presta el Consell Comarcal a Mataró, però també es trasllada quinzenalment a Tordera i Arenys de Mar gràcies al conveni signat amb els ajuntaments d’aquests municipis. Segons informen fonts de l’ens comarcal, la proximitat facilita l’accés de les dones d’aquestes localitats al servei i queda reflectit a les estadístiques. Mostra d’això és que el 18,6% de les persones ateses l’any passat eren veïnes d’Arenys de Mar i el 13,8% de Tordera.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per