dijous, 19 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme atrau població estrangera i d’altres comarques catalanes

Saldo migratori 2015 | Font: Idescat

Per tercer any consecutiu la comarca del Maresme manté un saldo migratori positiu. La nostra comarca rep més població de la que marxa a viure a altres indrets. Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, som la quarta comarca catalana amb un saldo migratori positiu més elevat, només per darrera el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Les darreres dades oficials (2015) indiquen que el conjunt de moviments migratoris han deixat al Maresme un guany net de població de 2.226 persones. Durant aquest el 2015 van marxar de la nostra comarca un total de 13.908 persones, però el Maresme va atreure 16.134 nous residents procedents, principalment, de la resta de comarques catalanes i també de l’estranger.

Per altra banda, el saldo migratori és positiu en el marc dels moviments registrats dins el territori català i en els comptabilitzats amb l’estranger – principalment amb països americans i de la Unió Europea -, en canvi, és negatiu pel que fa als canvis residencials amb la resta de l’Estat. Pel que fa als moviments migratoris dins de Catalunya, el Maresme ha rebut 9.590 persones d’altres comarques, mentre han emigrat de la nostra comarca cap a altres indrets catalans 8.215.

.

L’anàlisi de migracions amb l’estranger també és positiva per a la comarca. Hem rebut 4.271 persones procedents de l’estranger i han marxat a viure a altres països un total de 3.351 persones. Aquesta tendència, però, s’inverteix en la comparativa entre immigracions i emigracions amb la resta d’Espanya. Les dades reflecteixen un saldo migratori negatiu de 69 persones, Han marxat a viure a altres comunitats 2.342 ciutadans, mentre la comarca ha rebut 2.273 persones procedents d’aquests territoris.

En comparació amb el comportament de les migracions en anys anteriors, la comarca del Maresme es referma com a territori que atrau població catalana; es manté la pèrdua de població en les migracions amb la resta d’Espanya i s’inverteix la tendència respecte a les migracions externes que des de 2012 havia estat negativa.

Municipis maresmencs

Només hi ha sis municipis que registren un saldo migratori negatiu: Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Dosrius, Premià de Dalt, Premià de Mar i Sant Iscle de Vallalta. Els 24 municipis restants han tingut un saldo global. Els cinc municipis amb els saldos migratoris positius dins de Catalunya més elevats són: Vilassar de Mar, Calella, El Masnou, Sant Andreu de Llavaneres i Canet de Mar. Només hi ha hagut 12 municipis amb un saldo positiu amb la resta de l’Estat. Els més elevats són Pineda de Mar, Vilassar de Mar i Tiana. Pel que fa als saldos migratoris positius externs, els més elevats es registren a: Mataró, Pineda de Mar, El Masnou, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per