divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El risc d’incendi forestal entra en fase de Prealerta

Foto: Arxiu

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha posat en Prealerta aquest dimecres, a la tarda, el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) per la previsió que aquest dijous 3 d’agost hi hagi un elevat risc d’incendi forestal a 24 comarques catalanes, entre les quals hi figura el Maresme. A més, per aquest mateix dijous també hi ha vigent un avís de calor intensa sobretot a les comarques de Ponent, la Catalunya Central i el pre-litoral de Barcelona.

Fonts de la Generalitat han explicat que aquest decisió es va prendre dilluns passat durant la reunió del Comitè Tècnic del pla, en què ja es va preveure que la situació es podia complicar de cara a finals de setmana per la combinació dels fenòmens de temperatures elevades i sequera acumulada.

Protecció Civil ha demanat a la ciutadania anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació de risc i alertar ràpidament al telèfon d’emergències de Catalunya (112) si es veu una columna de fum. També demana extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, entre d’altres.

D’altra banda, amb l’avís de calor Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania informar-se de com fer front a aquestes altes temperatures, evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua, encara que no es tingui set. A més, cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor i es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Les 24 comarques més afectades pel risc d’incendi forestal dijous 3 d’agost:

– Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental
– Demarcació de la Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès
– Demarcació de Girona: Gironès, Pla de l’Estany i Selva
– Demarcació de Lleida: Garrigues, Segrià, Segarra, Noguera i Urgell
– Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Penedès i Priorat
– Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per