dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Síndic atén més d’un miler de queixes i consultes al Maresme durant el 2016

Foto; S.G.

Foto; S.G.

El Síndic de Greuges ha atès durant el 2016 un total de 1.142 queixes (584) i consultes (558) a la comarca del Maresme. Un any més, les actuacions més sol·licitades pels maresmencs – com arreu de Catalunya – han estat les relacionades amb les Polítiques socials (387), representant un 33,9% del total. Les accions iniciades per Administració pública i tributs (234), Polítiques territorials (197) i consum (229), completen la resta de queixes i consultes formulades per la ciutadania.

L’any 2016 l’oficina del Síndic es va desplaçar a 13 municipis maresmencs: Tordera, Mataró, El Masnou, Pineda de Mar, Canet de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt, Arenys de Munt, Premià de Mar, Alella, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres i Calella.

Font: S.G.

Font: S.G.

El Síndic de Greuges ha presentat aquesta setmana l’Informe al Parlament 2016, on destaca que la vulnerabilitat social, la sostenibilitat territorial i els subministraments bàsics han centrat la seva atenció. El Síndic ha detectat que, malgrat que sembla que Catalunya està sortint de la crisi econòmica, moltes famílies continuen trobant-se en situacions vulnerables. En aquest sentit, reclama el compromís de les administracions per prioritzar les polítiques socials que afecten els serveis socials, la salut i l’educació públiques o l’accés a l’habitatge, entre d’altres.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per