buy olanzapine canada buy celebrex 200 mg online orlistat buy cheap meclizine where to buy best levitra online
dilluns, 24 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Sindic reclama la retirada urgent de l’abocador il·legal de pneumàtics

Foto: S.G.

El Síndic de Greuges ha instat l’Ajuntament d’Arenys de Mar que netegi “sense més demora” l’abocador incontrolat de pneumàtics ubicat en una parcel·la del seu terme municipal. En aquest sentit, el Síndic reclama que el consistori arenyenc exerceixi la competència que li atribueix la llei.

Paral·lelament, en relació a les obligacions legals atribuïdes a la Generalitat, el Síndic ha instat l’Agència de Residus de Catalunya que “efectuï les actuacions pertinents d’assistència i de cooperació per restituir el medi, regenerar l’espai degradat i garantir la salut i la seguretat públiques”.

El Síndic ha subratllat la inactivitat de les administracions davant d’aquest abocador il·legal, del qual tenen constància des de l’any 2002. A més, denuncia que en lloc d’adoptar mesures d’urgència davant una situació que comporta “un gran risc, tant per al medi ambient com per a la salut de les persones”, l’Ajuntament s’ha limitat a iniciar procediments administratius perquè els propietaris dels terrenys s’encarreguessin del desmantellament de l’abocador.

El Síndic de Greuges considera que el consistori no ha assumit “en cap moment” la seva responsabilitat legal per efectuar l’execució subsidiària de retirar els pneumàtics i netejar l’espai afectat. Per altra banda, també ha afegit que per part de l’Agència de Residus les actuacions que consten s’han limitat a una petició d’informació i a una resposta els anys 2013 i 2016.

A parer del Síndic, un cop constatada l’existència de l’abocador incontrolat, i els riscos que comporta, les administracions implicades haurien d’haver actuat de manera “immediata i contundent”, i critica que ni l’Ajuntament ni la Generalitat “han exercit les seves competències amb el rigor i la responsabilitat que requereix la situació”.

Finalment, el Síndic també ha demanat informació d’ofici dels 19 suposats abocadors incontrolats de la demarcació de Barcelona als municipis corresponents, per saber si s’havien adoptat mesures per retirar-los. De les respostes obtingudes fins ara, 11 d’aquests n’han acreditat la retirada.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per